Tips om jouw huisdier af te koelen tijdens de zomer

Tips om jouw huisdier af te koelen tijdens de zomer

Het is warm. Niet enkel voor ons maar ook voor onze geliefde huisdieren. Honden en katten transpireren op een andere manier. Hieronder enkele tips om de warme zomerdagen iets makkelijker te overbruggen.

 

Tip 1: Voldoende drinken

Houd je hond of kat gehydrateerd tijdens warm weer met een drinkfles of drinkfontein. Tijdens warme dagen transpireren ze niet zoals mensen dat doen. Het is daarom essentieel dat ze altijd toegang hebben tot vers water. De Manoa drinkfontein zorgt ervoor dat het water continu stroomt en daardoor frisser en aantrekkelijker blijft voor je huisdier(en). Een compacte drinkfles voor onderweg is altijd handig! Moedig je hond of kat aan om meer te drinken door meerdere waterschalen op verschillende plaatsen te zetten. Zet ze op een rustige plaats waar je huisdier goed om zich heen kan kijken.

 

Tip 2: koele snacks

Verwen je huisdier met een koele snack. Smeer bijvoorbeeld een likmat in met paté en stop dit een nachtje in de diepvries. Jouw hond of kat zal dit met plezier aflikken. Een Garden Bites kauwsnack kan je ook opvullen met hondenpasta en een nachtje opbergen in de diepvries. De volgende dag heeft jouw hond een lekker ijsje waar hij enige tijd zoet mee is.

 

Tip 3: spelen met water

Voorzie verfrissing via een zwembadje of waterspeelgoed. Geef puppy's en kleine honden eindeloos kauwplezier met het Coco waterspeeltje. Dompel het in water en het speeltje wordt een aantrekkelijke waterbron. Het kan ook worden gekoeld in de koelkast voor extra verfrissing.

Tip 4: een frisse rustplaats

Creëer een frisse rustplek. De ideale rustplek voor je kat is een hoge maar frisse plek. Plaats de Kyo vensterbankmand aan de buitenkant van je raam in de schaduw, zodat je kat 's avonds buiten kan ontspannen en alles in de gaten kan houden.

Creëer een koele rustplek voor je hond door het hondenkussen of de hondenmand op de koelste plaats in het huis te leggen zoals de gang, de garage, de berging of ... het toilet. Ga op verkenning! 

 

 

Terug naar blog