Mijn kat speelt niet graag

Merk je dat je kat zijn speeltjes niet meer lijkt te waarderen? Dit kan te maken hebben met prooigewenning. Onderzoek heeft aangetoond dat katten niet graag achter prooien aanjagen die stil liggen, geen geur hebben of al eerder door andere katten zijn 'doodgebeten'. Wil je weten hoe je jouw kat weer enthousiast kunt maken om te spelen? Hier zijn een paar effectieve tips!


1. Actie = Aandacht

Katten zijn van nature jagers en worden vooral aangetrokken door beweging. Een speeltje dat stil op de grond ligt, wekt weinig interesse. Probeer een speelhengel om het jachtinstinct van je kat te prikkelen. Beweeg de hengel snel heen en weer en houd het speeltje net buiten haar bereik. Dit stimuleert haar nieuwsgierigheid en jachtinstinct. Speel zo'n drie minuten per keer.


2. Heb je geen tijd om actief te spelen? 

Overweeg dan een elektronisch speeltje  dat vanzelf beweegt. Dit kan je kat ook helpen om haar speelse kant weer te ontdekken, zelfs als je niet thuis bent.


3. Geur en textuur

Als je kat weer geïnteresseerd is in beweging, is het tijd om haar een echte prooi-ervaring te geven. Dit doe je met een trappelkussen. Vul het kussen met verleidelijke kruiden zoals catnip, valeriaan of matatabi. Deze geurige aanvullingen kunnen helpen om je kat te ontspannen,  haar spanning te verlichten en haar aan te moedigen om met haar 'prooi' te spelen en ertegen te trappen.


Met deze tips kun je de speeltijd van je kat nieuw leven inblazen en haar weer enthousiast maken voor spelletjes. Veel plezier met je speelse kat! 🐾


Bekijk kattenspeelgoed

Hoe speel ik met mijn kat?